Regulament forum

Creat de dacian, Dec 31, 2021, 09:49 P.M.

« precedentul - următorul »

dacian

Acest regulament intra in vigoare in momentul accesarii si/sau inregistrarii ca membru pe Jomania.ro fiind tratat ca Utilizator al site-ului din primul moment accesarii acestuia.

1. Descriere.

1.1 - Jomania.ro este un serviciu privat oferit sub forma de forum de discutii gratuit. Acest forum permite tuturor doritorilor posibilitatea de a se inregistra ca membri in mod gratuit. Acest forum este destinat utilizatorilor de joomla in paticular dar si altor utilizatori  si dezvoltatori ai tehnologiilor web in mod general. De asemenea acest forum promoveaza invatamantul, educatia, stiinta si munca.
1.2 - Utilizator este definitia oricarei persoane care acceseaza forumul, indiferent daca este sau nu inregistrata.

2. Preambul.
2.1 - Inscrierea, scrierea si citirea pe acest forum nu este un drept al utilizatorului ci este un privilegiu oferit de catre proprietarul acestuia. De aceea nu aveti nici un drept implicit sau explicit sa va plangeti despre orice este legat cu acest forum.
2.2 - Accesarea acestui forum, inregistrarea, citirea sau scrierea in el constituie un accept deplin si neconditionat al prezentului Regulament. Cine nu este de acord cu acesta este rugat sa nu mai acceseze acest forum.
2.3 - Din diverse motive putem elimina orice cont de utilizator sau interzice orice IP fara a da nici o explicatie.
2.4 - Daca sunteti deja inregistrat se considera ca ati luat la cunostinta despre prezentul Regulament.

3. Reguli generale.
3.1 - Este interzisa accesarea acestui forum prind intermediul proxy-urilor. Este interzisa accesarea acestui forum cu browsere sau softuri cae impiedica paginile sa fie incarcate normal sau care denatureaza continutul si structura forumului.
3.2 - Nu este permisa inegistarea folosind drept nume de utilizator denumirea unei pagini web sau a unei firme.
3.3 - Este interzisa reclama in postarie facute pe forum. In schimb in semnatura este permisa folosirea unui link folosit la reclama.
3.4 - Postati strict la subiectul discutiei, orice abatere fiind interzisa si va fi stearsa de catre echipa de moderare.
3.5 - Este strict interzisa atasarea fisierelor mari, este permisa atasarea fisierelor mici daca acestea sunt in ton cu subiectul discutiei. De asemenea nu atasati imagini care ies din cadrul forumului, indiferent unde sunt stocate acestea,
3.6 - Sub nici o forma nu aduceti jigniri membrilor acestui forum.
3.7 - Nu postati inutil mesaje monosilabice inutile (de exemplu: "cool", "ok", "thx" etc).
3.8 - Nu sunt admise mesaje, semnaturi, avatare, atasamente, etc. care contin materiale ilegale, imorale, ofensatoare, pornografice, rasiste, xenofobe si nici link-uri catre site-uri care le incurajeaza. Nu sunt permise mesaje care instiga la incalcarea legilor.
3.9 - Sunt interzise transmiterea si/sau solicitarea de informatii care ar putea incalca Legea Dreptului de autor. Toate drepturile de autor(copyright) asupra materialelor atasate si afisate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti folosirea acestor materiale va rugam sa contactati autorii acestora. Jomania.ro nu isi asuma in nici un fel obligatia de a proteja materialele afisate sau atasate(hostate, uploadate) in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru eventualele pagube suferite.
3.10 - Nu abuzati de mesageria privata. Toate discutiile de uz general sunt obligatorii a fi facute in cadrul forumului, mesageria fiind folosita doar pentru discutii absolut private.
3.11 - Nu scrieti cu majuscule, caractere mari sau colorate decat atunci cand este necesar. A scrie cu majuscule inseamna ca strigi la interlocutor.
3.12 - In mesajele postate este obligatoriu a se scrie corect romaneste, limbajul de tip chat si alte prescurtari fiind strict interzise.
3.13 - Este interzisa folosirea citatului daca raspundeti postului scris anterior.
3.14 - Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...
3.15 - Folositi cu incredere functia de CAUTARE pe forum inainte de a deschide un subiect nou, uneori este posibil ca subiectul sa fie deja discutat.
3.16 - La crearea unui SUBIECT NOU sunteti obligati sa folositi un titlu scurt si cat mai clar, titlurile de forma "AJUTOR", "URGENT" sau "NU MERGE" vor fi sterse fara nici un avertisment.
3.17 - La creaea unui subiect nou va rugam sa-l postati in sectiunea corecta.
3.18 - Este interzis ca prin intermendiul forumului sa se faca racolari de persoane indiferent de scop si colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri forumului.
3.19 - In foum exista anumite cuvinte cenzurate. De aceea daca observati ca un anumit cuvant nu poate fi scris nu incercati sa-l reproduceti folosind alte cuvinte in care sa va faceti inteles ca vreti sa folositi acel cuvant. Acest lucru se pedepseste cu STEGEREA CONTULUI fiind considerata o aroganta si o lipsa de respect fata de membrii acestei comunitati.
3.20 - Conform legii puteti cere stergerea dvs din baza de date a forumului dar nu si mesajele postate, acest lucru ramane la latitudinea administratorului.
3.21 - Daca timp de 6 luni nu postezi nimic contul de user este posibil sa fie eliminat.

4. Confidentialitate si date personale
4.1 - Ca utilizator, trebuie sa fiti de acord ca orice informatie introdusa de dumneavoastra sa fie stocata in baza de date.  Administratorul si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
4.2 - Acest forum utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe in calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci ele sunt folosite doar pentru usurarea navigarii pe forum. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator si pentru parola (si pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta).
4.3 - Nu va publicati datele personale proprii sau a altei persoane pe forum,  daca o faceti, o faceti pe propriul risc. Noi nu avem mijloacele si nici scopul de a gestiona aceste date sau de a le proteja.
4.4 - Daca aveti dovezi ca datele dvs personale sunt publice pe acest site va rugam sa ne contactati, includeti si link-ul aferent iar noi le vom elimina in maxim 48 ore.
4.5 - Daca doriti stergerea contului trimiteti un email(adresa o gasiti in aceasta pagina) cu solicitarea stergerii contului.
 Mesajele scrise/postate in forum se atribuie userului vizitator
 Datele de autentificare sunt eliminate
 Mesajele private sunt eliminate
 Log-urile de conectare sunt eliminate
 Orice alte date posibile despre cont sunt eliminate
4.6 - Forumul nu stocheaza date personale inafara de adresa de email care este absolut necesara pentru inscriere. Totusi daca aveti un cont activ puteti cere ca pe adresa de email cu care sunteti inscris sa vi se trimita datele stocate, acestea sunt adresa de email(cea pe care cereti) si nick-ul de pe forum, in consecinta le cunoasteti. Daca esti vizitator sau contul a fost sters nu detinem absolut nici un fel de date.

5. Moderatorii
5.1 - Moderatorii si administratorii sunt prezenti în forumul de discutii pentru a-l mentine în ordine si a preveni comportamentul rau si nedorit. Acestia nu pot sa verifice tot ce se scrie pe forum si nu pot fi obligati sa o faca.
5.2 - Materialele atasate pe site sau trimiteri(linkuri) spre acestea nu sunt verificate de administratori si moderatori, nu cade in sarcina acestora si nu au competenta necesara de a hotara daca materialul este legal sau nu.
5.3 - Daca un moderator sau un administrator v-a închis sau editat o postare sau o discutie care va apartine, fara sa fie evident de ce a facut modificarea, contactati moderatorul sau administratorul respectiv într-o maniera politicoasa, prin mesaj privat, solicitand clarificarea.
5.4 - Cu toate acestea, tineti minte ca este mai indicat sa recititi regulamentul înainte sa trimiteti mesajul persoanei care v-a moderat postarea, deoarece necunoasterea regulamentului în vigoare nu este o scuza.
5.5 - Retineti ca echipele de asistenta (moderatorii si administratorii) sunt membri obisnuiti, ca voi, nu sunt platiti pentru asta, îsi ofera sprijinul în timpul liber. Va rugam sa dati dovada de respect si de rabdare.
5.6 - Deciziile administrative nu pot fi contestate sau puse la indoiala de catre useri in nici un fel. Toate deciziile luate sunt in interesul forumului, pentru a mentine ordinea si calitatea sa.

6. Sanctiuni
6.1 - Sanctiunile se acorda de catre moderatorii sau administratorii acestui forum, o parte sunt mai jos dar pot exista sanctiuni si fara sa fie cuprinde in lista.
Offtopic 5 pct.
Scandal 10 pct.
Abuz de UP 10 pct.
Topic Bumping 5 pct.
Limbaj inadecvat 20 pct.
Semnatura inadecvata 10 pct.
Warez 30 pct.
Incalcarea regulilor forumului 30 pct.
Insulta sau atac la persoana 50 pct.
Clona 100 pct.
Nerespectarea deciziilor administrative 70 pct.
Insulta prin PM la adresa unui moderator 70 pct.

Punctele sunt valabile 1 luna de la acordare

Cumularea unui numar de 100 puncte duce la ban partial (interdictie a postarilor) timp de o saptamana.

Banarea unui cont de 3 ori consecutiv duce la banarea acestuia definitiva.

7. Dispozitii finale
7.1 - Necunoasterea regulamentului forumului nu va absolva de incalcarea regulilor si a legii.
7.2 - Adresele IP ale tuturor utilizatorilor sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament sau al legii.
7.3 - Toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale proprietarului, administratorilor sau moderatorilor (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei). Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite prin intermediul forummului jomania.ro, autorul unui mesaj poarta raspunderea totala pentru tot continutul acelui mesaj inclusiv pentru fisierele atasate si poate fi tras la raspundere daca continutul acelui mesaj incalca legea sau drepturile unei terte persoane sau entitati.
7.4 - Materialele originale publicate pe acest forum poarta drepturi de autor si sunt protejate de lege, drepturile revin autorului si sunt cedate tacit spre folosire catre jomania.ro prin insusi publicarea lor pe forum. Jomania.ro preia obligatoriu si neconditionat aceste drepturi doar pentru a imbunatii calitatea forumului si a le folosi in diverse actiuni ce au legatura directa cu acest forum, asta nu inseamna ca si le insuseste in totalitate si dvs piedeti aceste drepturi. Este interzisa copiere, printarea sau reproducerea prin orice mijloace a unei pagini, sau parti din site in alte scopuri decat pentru studiul individual.
7.5 - Jomania.ro isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Jomania.ro isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor disponibile ale celor in cauza.
7.6 - Utilizatorul garanteaza jomania.ro (inclusiv proprietarilor, administratorilor si moderatorilor) ca aceasta nu va suferi niciun fel de pierderi ori prejudicii din cauza Utilizatorului sau in legatura cu acesta din cauza oricaror reclamatii sau cereri care ar putea fi inaintate de terte persoane in urma accesarii forumului de catre Utilizator ori in urma utilizarii forumului, incalcarii acestui Regulament, incalcarii legii sau a oricarui alt drept al unei persoane sau entitate. Asigurarea precedenta include obligatia Utilizatorului ca in caz de litigiu va suporta toate cheltuielile aferente, inclusiv cheltuielile de judecata si onorariile de avocati, experti si consultanti, dar fara a se limita la aceasta.
7.7 - Prezentul regulament nu are in vedere crearea vreunei asocieri sau vreunui parteneriat intre utilizator si jomania.ro ca rezultat al prezentului regulament, iar utilizatorul nu are nici o autoritate de niciun fel sa angajeze jomania.ro si proprietarii/administratorii in orice mod in baza prezentului regulament.

8. Raspundere
8.1 -In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale forumului Jomania.ro, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, Jomania.ro nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul mesajelor si cel al fisierelor atasate de catre utilizatori.
8.2 -Ca in orice site cu continut generat de utilizatori si control pasiv (conform legii nu ne revine obligatia de a cauta, identifica si a elimina eventualele materiale ilegale) este posibil sa se strecoare si materiale cu continut ilegal sau care incalca anumite drepturi ale unor terti de aceea la cerere in urma unei sesizari intemeiate, cu dovezi clare, vom sterge orice informatie sau continut de acest gen.
8.3 -In forum pot exista linkuri (trimiteri) facute de utilizatori spre o variatate de site-uri de internet mai mult sau mai putin legale, asta nu ii face raspunzatori in nici un fel pe ei sau Jomania.ro pentru continutul acelor site-uri si nici nu pot fi trasi la raspundere pentru materialele de pe terte site-uri la care nu au acces prin controlul direct asupra manipularii continutului.
8.4 -In conformitate cu legea, Jomania.ro, proprietarii, administratorii, moderatorii si orice alte persoane care au legatura cu acest site nu pot fi dati in judecata sau trasi la raspundere de terte persoane sub nici un pretext sau forma pentru continutul mesajelor scrise de utilizatori sau al fisierelor hostate. NU dam curs si nu luam in consideratie nici o plangere tendentioasa indiferent din partea cui vine si sub ce forma sau pretexte. Daca cineva se considera lezat de anumite materiale publicate de utilizatori singura pretentie ce o poate avea este ca materialele respective sa fie eliminate.
8.5 -In cazul in care o persoana considera ca i-au fost incalcate anumite drepturi prin mesaje din forum, noi nu putem dezvalui datele autorului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile legii 677/2001. Vom da curs doar cererilor care vin din partea unor autoritati competente ale statului si doar daca acestea au temei legal bine fundamentat.
8.6 -In cazul in care va considerati jigniti de alti useri nu aveti decat sa va adresati Politiei sau altor organe competente, noi nu va putem dezvalui nici un fel de date care sa va ajute la "razbunare".

9. Alti termeni
9.1 - Prezentul regulament a fost adoptat azi, 24 octombrie 2021 si este atat regulament intern cat si Termeni si Conditii de utilizare a forumului.
9.2 - Prezentul regulament poate fi modificat in orice moment fara o notificare prealabila, de aceea, este bine sa fie consultat periodic.
 

dacian